Sort pejseindsats Scan 5004 FR i lyst rum med store hvide vinduer

Design din egen pejs

Forestil dig din drømmepejs - en smuk designinstallation og en varmende kerne i hjemmet, der smelter sammen med den stil, du har skabt i dit hjem. - Hvordan ville det se ud? Er den stor eller lille, er den integreret i væggen, en hjørnepejs eller rumdeler?
Her er vores guide til, hvordan du kan skabe din drømmepejs.

Nærbillede af hænder, der holder en tablet og scroller på pinterest

Find inspiration til din nye pejs

Boliger varierer i udformning og størrelse, men din designsmag og interiørstil er naturligvis den vigtigste faktor, når du skal vælge dit nye ildsted. Måske har du set billeder i interiørmagasiner, på nettet eller hos venner.

Lav din egen research på, hvilke ildsteder som tiltaler dig, enten ved hjælp af vores produktsider, inspirationskanalen Pinterest eller Google, som du kan tage med hen til forhandleren. Eller besøg din nærmeste forhandler og få inspiration fra vores showroom.

Scan stoves bruger udelukkende danske designere, når vi udvikler vores ildsteder, både for at bevare vores ægte danske designkerne, og for at skabe smukke varmende møbler, som passer ind i trendbilledet.

Hvilken pejs skal jeg vælge?

Design er en stadig vigtigere faktor, og store pejseindsatser med glas på fronten, to eller tre sider er populære som aldrig før. Beslutningerne er mange og udvalget er stort, men primært står valget mellem at installere en indbygget pejseindsats, som beklædes med en specialkonstrueret omramning eller at benytte sig af en komplet pejs som leveres som et byggesæt.

Sort pejseindsats Scan 1005 med glas på fronten
Flush pejs med stor udsigt
Slank sort pejseindsats Scan 1008 med glas på to sider
Smalt hjørne pejs
Sort pejseindsats Scan 5003 med glas på front og højre side
Bred hjørnepejs
Sort pejseindsats Scan 5004 FRL med glas på tre sider
Glas på tre sider
Sort pejseindsats Scan DSA 12 med gennemsigtighed
Udsigt gennem pejsen

Vælger du en pejseindsats, bygges den ind, og du kan tilføje designelementer helt efter dine egne designønsker og den plads, du har til rådighed.

Store glasflader med godt indsyn til flammerne skaber en helt særlig afslappende atmosfære. Men dette medfører også meget varme. Følg vores guide til de forskellige pejseindsatser, du kan vælge mellem, når du skal bygge en moderne pejs.

En pejs malet gul i et hvidt rum med køkken på den ene side og sofa på den anden
Du kan også male pejsen – pejseomramningen kan males i akkurat hvilken farve du vil.

Detaljerne, som sætter prikken over i’et

Det findes utallige muligheder, når vi specialtilpasser pejsen til dit hjem. Nogle har helt specifikke tanker og skitser til, hvordan det hele skal se ud, mens andre gerne vil have nogle forslag og hjælp med på vejen, og vores forhandlere hjælper dig hele vejen i mål.

Her er nogle af de designdetaljer, du kan overveje:

Hvor højt skal pejseindsatsen placeres?

Her handler det meget om, hvor og hvordan du vil bruge din pejs.

Tidligere skulle pejseindsatsen installeres relativt lavt, kun 50-60 cm fra gulvet, hvilket gør det let at lægge brænde ind, og det giver også godt indsyn, når du sidder i sofaen.

Med tiden ønskede flere at kunne se ilden fra flere områder i rummet, og ville derfor gerne placere den højere oppe på væggen, 80-90 cm fra gulvet.

Tredelt billede, der viser forskellige højder, hvor pejseindsatsen kan placeres

En god metode til at fastlægge, hvor højt du ønsker at placere pejseindsatsen, er ved at sætte dig i sofahjørnet, ved spisebordet eller andre steder, det er naturligt at nyde flammerne fra. Så kan du måle, hvor din øjenhøjde er fra de aktuelle siddepladser og lade øjet ramme omtrent midten af pejseglasset. Du kan eventuelt vælge én af dem, eller tage et gennemsnit af højderne.

Pejsens højde

Skal pejseomramningen gå helt op til loftet?

Flere og flere ønsker at pejseindsatsens omramning, det der udgør "mur-delen" af pejsen, går helt fra gulv til loft. Dette giver et slankt og elegant indtryk uden for mange linjer og bliver harmonisk for øjet.

Hvor er skorstenen placeret?

Hvor står skorstenen i forhold til det sted, du ønsker at se flammerne fra pejsen? På hvilken side af skorstenen vil du placere den nye installation? Hvis du vil flytte placeringen til et helt andet sted i stuen eller boligen, kan man installere en stålskorsten. Tal med vores eksperter, som hjælper dig med at nå dit mål.

Glas på flere sider?

Ønsker du dig en pejs med glas på en, to eller tre sider?

De fleste pejseindsatser med glas på to sider findes både i en højre- og venstrehængslet variant. Læs mere om de forskellige typer pejseindsatser.

Pejseindsats med løftelåge Scan 5004 med figenplante og dele af et vindue i baggrunden
Scan 5004 FRL har hævedør

Har du præferencer til dørløsningen?

Drømmer du om en pejs med hævedør, en som flugter nærmest integreret i væggen, eller skal den være hængslet til højre eller venstre side?

Pejseindfatning med træ niche
Planlæg en træniche i pejsen

Ønsker du dig en brændeniche?

Hvor stor skal den være? Skal den have en eller flere hylder til brændeopbevaring? Skal den være åben, eller ønsker du at skjule optændingstilbehør i en integreret skuffe eller lignende?

Siddeplads ved pejsen?

Ønsker du dig en bænk at sidde på i tilknytning til pejsen?

Så er det smart at tegne den ind tidligt i processen.

Tilstrækkelig lufttilførsel giver smukke flammer

Alle pejse skal have luft for at fungere, og det er en god idé at være opmærksom på, at dette kræver både synlige luftventiler og at pejsen i nogle tilfælde har behov for ekstra luft tilført udefra. Vores forhandlere er eksperter på dette område, og hjælper dig, således at du opnår de perfekte flammer, når du fyrer.

Moderne pejs og byggeprocessen

Der er også en del tekniske ting at forholde sig til, når man skal installere en pejs eller pejseindsats – hvor stor pejsen kan være, og om du har behov for at lave tilpasninger i boligen eller opgradere skorstenen. Dette står vores netværk af forhandlere parat til at hjælpe dig med.

Svar på en del af de praktiske spørgsmål finder du her:

Artikel om ofte stillede spørgsmål ved installation af brændeovne og pejse

Vores forhandlere hjælper dig fra drøm til færdig pejs

Vores erfarne forhandlere står parat til at bistå dig med al generel viden og svar på alle de spørgsmål, du måtte have. Det er betryggende og rart at have en erfaren pejsebygger med på teamet i designprocessen, og for en tryg installering af pejsen.

Todelt billede af vejen fra skitse til færdig pejs i en lys stue
Bring a sketch or some photos when you visit the dealer

Tag gerne en skitse eller billeder med af, hvordan du ønsker at din pejs skal se ud, så hjælper forhandleren dig i mål.

Find din nærmeste forhandler her: