Sort peisinnsats Scan DSA 12 med indsyn fra to sider

Indbygget pejs – Hvilken pejs skal jeg vælge?

En moderne pejs er ofte kendetegnet ved rene linjer og størst mulig udsyn til flammerne - et perfekt omdrejningspunkt i din stue. Det bruges ikke længere som den primære varmekilde i dit hjem, men som et supplement til at reducere varmeudgifterne og skabe varme og hyggelige aftener. For at finde det rigtige design, størrelse og look til din fremtidige pejs, er det vigtigt at overveje, hvordan den passer til dine drømme OG dit opholdsrum.

Indbygget pejs i væggen

Mange ønsker sig en pejs i skorstenen – en pejseindsats integreret i den eksisterende skorsten eller i flugt med væggen i brandmuren – en minimalistisk konstruktion, med rene og skarpere linjer, som også sparer en masse gulvplads. Desværre er der en del byggetekniske regler man må forholde sig til, som gør, at der skal lidt nytænkning til for at opnå denne løsning. En eksisterende skorsten regnes som en bærende konstruktion i boligen, noget som betyder, at det hverken er lovligt eller muligt at tage dele af den ud.

To blonde kvinder, produktdesignerne Halskov og Dalsgaard, står ved siden af ​​en sort glaspejseindsats Scan 1006
Denne serien er designet af duoen Halskov & Dalsgaard

For at opnå det rene indtryk af at have pejseindsatsen integreret i skorstenen installeres pejseindsatsen derfor foran eller på en af siderne af skorstenen. Man kan også benytte tilstødende rum bag væggen eller slet og ret bygge hele væggen ud, fra gulv til loft, så den ligger i niveau med skorstenen

Den diskrete og eksklusive serie af flush Scan indbyggede indsatser er forsynet med en sort glaslåge. Glashåndtaget fuldender designet og de rene linjer, og forbliver køligt, så længe bålet er tændt.

Det, der adskiller modellerne er et bredere indsyn til flammerne. Indsatserne spreder varmen optimalt og giver dig et widescreen syn ind til flammerne.

Disse pejseindsatser er perfekte, hvis du ønsker at installere ny pejs i et eksisterende åbent ildsted. Størrelsen er tilpasset tidligere tiders standardmål for ildsteder, således at installationen bliver så enkel som muligt. Du har også mulighed for at bestille dækrammer omkring pejseindsatsen, specialtilpasset nøjagtigt til dit behov.


Hjørnepejs

En hjørnepejs kan bygges ind i et hjørne og skabe en hyggekrog i rummet, eller du kan montere den på et udvendigt hjørne. Mange ønsker sig en pejs med godt indsyn, som samtidig ikke tager for meget plads i rummet.

Mange af Scan stoves' pejseindsatser har glas på flere sider og er derfor velegnet til indbygning, også på udvendige hjørner, så du kan se ilden fra flere steder i rummet. I disse løsninger bygges den nye pejs enten ved siden af skorstenen, eller man benytter værelset på den anden side af væggen til at rumme selve pejseindsatsen.

Smal hjørnepejs - Scan 1008

Høj og smal pejseindsats Scan 1008 til hjørne med glas på to sider og sort glasramme i moderne hvid stue med mørkt gulv og frysende vinter udenfor
Scan 1008 er en smal hjørnepejs

Scan 1008-pejseindsatsen giver stuen et eksklusivt og moderne nordisk udtryk. Pejseindsatsen kan indbygges i din egendesignede pejsedrøm og er især velegnet til installation på et udvendigt hjørne.

Glasset i døren er buet, og indsynet til flammerne er helt uhindret af samlinger. I ægte dansk designtradition er håndtaget, reguleringen og alle tekniske detaljer på elegant vis skjult inde i ovnen for at give et rent og lækkert udtryk. Alle detaljer er gennemtænkte – til og med asketømningen er forenklet med en integreret askeskuffe.

Høj og smal pejseindsats Scan 1008 til hjørne med glas på to sider og sort glasramme
Scan 1008

Medium hjørnepejs – Scan 5003

Denne pejseindsats er perfekt, hvis du ønsker at installere ny pejs i et eksisterende åbent ildsted. Størrelsen er tilpasset tidligere tiders standardmål for ildsteder, således at installationen bliver så enkel som muligt. Du har også mulighed for at bestille dækrammer omkring pejseindsatsen, specialtilpasset nøjagtigt til dit behov.

Pejseindsats med glas på to sider Scan 5003 i hvid moderne stue med grå sofa og sorte møbler
Scan 5003 FR

Med sitt eMed sit enkle og rene design passer denne hjørnepejs ind i de fleste hjem. Pejseindsatserne har glas på to sider, du vælger selv, om du vil have glas på front og højre eller venstre side. De er velegnede til montering på et hjørne.

Du kan også installere ekstra varmeakkumulerende sten i pejseindsatsen. Disse lægges skjult i topkammeret og giver ekstra varme i op til 12 timer, efter det sidste brændestykke er lagt i.

Rektangulær pejseindsats i sort stål Scan 5003 med glas på to sider og håndtag i børstet stål

Den ekstra store hjørnepejs - Scan 5004

Stor hvid pejs med sort pejseindsats Scan 5004 med løftedør og glas på to sider, placeret midt i den hvide stue med store vinduespartier med gran og bænk bagved
Scan 5004 FR

Scan 5004 er en stor indsats med glas på to sider; front og venstre eller front og højre side. En lækker hævedør med soft-close-lukkemekanisme betyder, at døren lukker tyst og elegant. Pejseindsatsen har et lyst og indbydende brændkammer, som giver et ekstra fint flammebillede.

Derudover kan du udstyre pejseindsatsen med ekstra varmeakkumulerende sten, skjult i topkammeret, som giver ekstra varme i op til 12 timer efter det sidste brændestykke er lagt i.

Rektangulær pejseindsats i sort stål Scan 5004 med løftelåge og glas på to sider og håndtag i børstet stål

Pejs som rumdeler

En pejs kan opdele en stor stue, være et smukt blikfang og skabe hygge og varme i to miljøer på én gang. Hvad med at lade en pejs med glas på tre sider lyse både sofahjørnet og spisestuen op – eller måske give en smuk flammedans i køkkenet og stuen på samme tid?

Hvid stue med bambus sofa og en lilla væg med pejs på endevæg og pejseindsats Scan 5004 FRL med glas på tre sider

Pejseindsatsen Scan 5004 FRL bliver det nye blikfang i din stue. Den har en smart hævedør med glas på tre sider, og de lyse brændplader serverer flammerne i 180 graders visning. Pejseindsatsen har soft-close lukkemekanisme, som lydløst dæmper og lukker døren de sidste millimeter for dig. Dette store brændkammer klarer brændestykker på op til 40 cm.

Skjult i topkammeret kan du forsyne denne pejseindsats med ekstra varmeakkumulerende sten, som giver ekstra varme i op til 12 timer, efter at det sidste brændestykke er lagt i.

Rektangulær pejseindsats i sort stål Scan 5004 med løftelåge og glas på tre sider og håndtag i børstet stål

Gennemgående pejs

Fireplaces which are visible from both sides have also become very popular in recent years. They can be installed between two rooms, so that you can see through the fireplace and enjoy the flames from both sides. Alternatively, they can be installed as a room-divider or as a beautiful design element in the center of the room.

Det geniale ved Scan DSA 12 er, at den har gennemsyn og stor glasdør på begge sider. Pejseindsatsen kan åbnes fra begge sider, eller du kan låse den dør, du bruger mindst. Der er fuldt indsyn til flammerne, helt uhindret af indvendige dele. 

Hver eneste lille detalje i dette smukke produkt har et strømlinet og innovativt design. Scan DSA 12 har et funktionelt dørhåndtag, som flugter med pejseindsatsens front.

Pejseindsatsen er smal og er velegnet som rumdeler eller installeret mellem to rum. Den bliver som et levende maleri på væggen, og varmen fordeles optimalt.

Sort pejseindsats Scan DSA 12 med udsyn fra to sider
Scan DSA 12

Komplet pejs – færdig på et øjeblik

En del af pejseindsatserne kommer også med en færdigdesignet pejseomramning – et slags pejsebyggesæt. Her er alle hensyn til både afstande, brandmur og lufttilførsel taget, og pejsen kan monteres på kort tid.


En mørkhåret kvinde og en blond mand står ved et højt bord og bliver hjulpet af en mørkhåret sælger i en butik

Vores pejseeksperter hjælper dig

Der er mange beslutninger, der skal tages ved bygning af en pejs. Scan stoves har et netværk af forhandlere, som er eksperter i både at finde den rette varmemængde og pejseindsats, give råd og tip, og som er i besiddelse af masser af erfaring med, hvordan man bygger pejs. Benyt dig af en af vores forhandlere til sparring, design eller hele jobbet med "Projekt Ny pejs".