Sort/hvid billede af en mands hænder, der står ved et bord og tegner på skitser af en Scan 87 brændeovn

Mød designerne bag Scan stoves moderne pejse og brændeovne

"Dansk design" er en af grundværdierne hos Scan stoves, og vi har løbende fokus på at være nyskabende og innovative. For at være førende i en branche med varmende møbler kræver det blikket og lidenskaben fra de allerbedste designere. Designere, der ser morgendagens trends, der skaber designelementer, som inspirerer, fænger og sætter funktionalitet og bruger i centrum. De der tør udfordre.

Varmende dansk design

For at sikre formgivning med de typisk danske, rene linjer, som altid kendetegner en pejs eller brændeovn fra Scan, er det kun danske designere, der designer vores indbyggede pejse og brændeovne. Scan stoves egne produktudviklere sørger for, at de fyringstekniske egenskaber er af den ægte Scan-kvalitet og giver det smukke flammebillede, vi som brændeovnsproducent altid higer efter.

Tre billeder, af en dansk sandstrand med halm foran og hav bagved, gløder fra et bål og en kvinde i hvid sweater med en lyserød kop

Alt i alt giver det pejseindsatser og brændeovne med prisbelønnet design og topmoderne fyringsteknologi. Denne uovervindelige kombination afspejles sig i alle vores rentbrændende produkter. Hvis du er på jagt efter en indbygget pejs, brændeovn eller fedtstensovn, kan du tryg stole på, at der ligger en grundigt gennemtænkt idé og filosofi bag både designet og funktionaliteten.

Designerne, der skaber moderne pejse i Scan-designånden

Hvem er så de kreative hoveder, der står bag mange af vores designsuccesser?
Her får du en kort præsentation:

To midaldrende mænd i et lyst fabrikslokale, den ene lænet op ad en sort pejs Scan 68 og den anden sidder på en skammel

Harrit & Sørensen

Designstudiet Harrit & Sørensen blev grundlagt af Thomas Harrit og Nicolai Sørensen. Studiet med en lang og solid historie bag sig tilbyder sine produktudviklingstjenester i hele verden inden for forskellige områder og har modtaget en række priser for sit arbejde. Deres første produktsucces var KNAX hattehylden med bøjlestang, som nu markedsføres over hele verden.

Deres filosofi er, at design skal gøre en forskel. Når de designer, tænker de helhedsorienteret: Hele mennesker. Det enkelte produkt som en helhed. Produktlinjen som en enhed. Konceptet mellem idéen og virksomhedens identitet.

Harrit & Sørensen har gennem årene designet en række af Scan stoves brændeovne og har i den forbindelse også vundet designpriserne "Build it award" og "Red dot design award" flere gange for vores samarbejde.

Scan 66-serien

Scan 66 er designet med inspiration fra naturen. Ovnens organiske form omslutter flammerne på en smuk måde, der giver et flot helhedsudtryk.

Harrit & Sørensen

Scan 66-serien var en innovation i branchen med det æggeformede design og de fine glasdetaljer.

Hvid pejs Scan 66 med firkantede stande i hvidt soveværelse med store vinduespartier ved en seng

Scan 68-serien

Som designere elsker vi ellipseformen på Scan 68. Den lader helt enkelt brændeovnen glide ind i omgivelserne uden at tage for meget fokus.

Harrit & Sørensen

Scan 68-serien er blevet en publikumsfavorit og en af Scans bedst sælgende brændeovne i hele verden. Forløberen Scan 58 modtog også den eftertragtede designpris Red Dot Design Award for sit innovative design.

Sort pejs Scan 68 brænder i et hvidt rum med en cognacfarvet stol og et pallebord ved siden af

Scan 85-serien

Scan 85 er vores første brændeovn med designfokus på brændkammeret. Flammen er ikke firkantet", "derfor er brændkammeret designet som en hule, der omslutter de dansende flammer.

Harrit & Sørensen

Målet med det innovative design af Scan 85-brændeovnen var at give et frit og uforstyrret indblik til ilden og flammerne. Den nyudviklede teknologi til seriens låge overraskede både i sin form og funktionalitet, og den vandt også designprisen Red Dot Design Award i 2011.

Stor hvid brændeovn Scan 85 med sølvfarvede greb står i en barsk fabriksstue med lys lædersofa og puf

Indbygget pejs med æstetisk udtryk

To kvinder står ved en sort pejseindsats med flammer Scan 1006 forsænket i væggen

Halskov & Dalsgaard Design

Halskov & Dalsgaard DesignChristina Halskov og Hanne Dalsgaard har tidligere stået for det prisvindende designstudie, hvor begge forsøgte at forene innovativ tænkning og den unikke tradition i skandinavisk design for at transformere hverdagsobjekter til designobjekter. I dag er duoen gået hver til sit med deres egne produktdesignstudier, og de er nestor inden for dansk design og arkitektur.

Halskov & Dalsgaard har kreeret vores Scan 1000-serie. Pejseindsatserne var nogle af de første i branchen, der blev lanceret med glashåndtag, og på det tidspunkt var det helt unikt og nyskabende på markedet. Siden dengang er serien blevet videreudviklet flere gange, og resultatet er en serie med et blødt, funktionelt og diskret design – typisk for den danske designtradition.

Resultatet har fokus på æstetik og innovation, kombineret med funktionalitet, og det giver et feminint design med diskret æstetik og en smuk låge i sort glas.

Sort pejseindsats med flammer Scan 1005 indbygget i væg i hvid stue med store vinduespartier

Det er vores ønske at skabe design, der øger livskvaliteten, og vi er altid nysgerrige efter, hvad der foregår ude i verden. Pejsen ser let og fin ud både med og uden ild.

Halskov & Dalsgaard 

Brændeovn med godt indblik til flammerne

Midaldrende mand i højhalset sweater designer Niels Kjeldsen viser glashåndtag foran pejsen Scan 87

Niels Kjeldsen Design

Niels Kjeldsen Design har specialiseret sig i branding og produktdesign og har modtaget kendte designpriser som "Red Dot Design Award", "Dansk Design Pris" og "Formland Prisen". Designet er kendetegnet ved høj funktionalitet og enkelthed, og studiet har kendte selskaber som Stelton, Bang & Olufsen, Samsung, Carlsberg, Bosch og Georg Jensen på referencelisten – og nu også Scan. 

Niels Kjeldsen har sat sit særpræg på Scan 87, en fritstående, stor rentbrændende brændeovn.

Stor sort pejs Scan 87 I lysegrønt rum med lyse designmøbler, sort konsolbord og stor plante i hjørnet

Han siger følgende om resultatet:

Jeg synes, Scan 87 er blevet et vellykket design, hvor funktionalitet og æstetik følges ad på bedste vis. Både gulv- og vægmodellen kan passe ind i mange forskellige indretninger og vil kunne skabe daglig glæde i mange hjem. Og man vil ikke kun glæde sig over varmen, men også over det store, flotte indblik til flammerne.

Niels Kjeldsen 

Moderne pejs forenet med trendy hygge

Med danskernes forkærlighed for både design og "hygge" er Scans moderne pejse og brændeovne et perfekt bidrag i begge kategorier. Hvis vi alligevel skal tilbringe størstedelen af vinteren indendørs med en kop varm te foran et varmende ildsted, så bør det være et virkelig smukt designmøbel fra Scan Stoves.