Header 1_2500x1700

Forbrænding - hvad betyder det?

For os er ren forbrænding en selvfølge, så du kan sagtens have god samvittighed, når du hygger dig foran et ildsted fra Scan.

Friskluft / Lukket forbrænding

Der findes to typer lufttilførsel:

  1. Luft, som tilføres rummet udefra
  2. Ekstern forbrændingsluft, som føres direkte ind i brændkammeret (lukket forbrænding)

I stedet for at åbne et vindue og derved risikere kulde og træk, kan man via en friskluftslange, monteret bag på ovnen eller under brændkammeret, lede friskluft direkte ind i rummet. Dette erstatter den luft, der bliver brugt til forbrændingen.

Langt de fleste Scan brændeovne kan udstyres med denne type frisklufttilførsel – også efter installationen.

I velisolerede huse kan det være en god ide at lede luft udefra direkte ind i brændkammeret (lukket forbrænding). Dette er specielt vigtigt i huse med mekanisk ventilation, eller hvis der er en emhætte i nærheden af ildstedet.

Det er muligt at udstyre de fleste Scan-brændeovne med lukket forbrænding. Dette monteres bag på ovnen eller i bunden. De fleste modeller er allerede forberedt for lukket forbrænding fra fabrikken, mens det på andre skal bestilles. 

Hvad menes der med ren forbrænding?

Ren forbrænding betyder, at ildstedet har et dobbelt forbrændingssystem, som omdanner op til 90% af gasserne og partiklerne i røgen til varme. Dette giver et minimalt røgudslip, fordi ildstedet udnytter energien til at give varme i stedet for røg. 

Clean Burn – et unikt forbrændingssystem

Det højtudviklede Clean Burn-forbrændingssystem sikrer, at vores brændeovne er teknisk førende og sætter nye standarder for emissioner med høj virkningsgrad og lavt træforbrug. Herunder kan du se, hvordan det eminente forbrændingssystem med det dobbelte røgvendersystem virker på en af vores brændeovne.

Eksempel på hvordan Clean Burn forbrændingssystemet med det dobbelte røgvendersystem virker på en af vore modeller:

Forbrenning